Skip to main content

Sinds 2016 onderscheidt mozzeno services zich door het digitaliseren van financiële diensten. In eerste instantie ontwikkelde het een softwareoplossing voor digitale leningen die sinds 2017 met succes wordt gebruikt door het platform voor collaboratieve leningen van mozzeno. 

Vervolgens diversifieerde het bedrijf zijn activiteiten door innovatieve diensten aan te bieden zoals ‘Lending-as-a-Service’, dat de integratie van kredietaanbiedingen voor verschillende bedrijven vergemakkelijkt, evenals open-bankoplossingen zoals de geautomatiseerde classificatie van banktransacties en kredietscores op basis van deze transacties. 

In 2023 lanceerde het bedrijf MyTrusty, een dienst voor het beoordelen van de kredietwaardigheid van personen op basis van onmiddellijke analyse van hun banktransacties. Deze ontwikkeling heeft de reikwijdte van het bedrijf uitgebreid tot meer dan alleen leningen, waardoor de naam is veranderd in Fintensy om deze nieuwe ambitie te weerspiegelen. 

Fintensy gebruikt open banking om bedrijven te helpen hun processen te automatiseren en het risico op wanbetaling of fraude te minimaliseren door de banktransacties van klanten direct te classificeren, met hun toestemming en met bescherming van hun privacy. Dit maakt een snelle controle van het beschikbare budget van de klant en een objectieve beoordeling van hun financiële gezondheid mogelijk, handig voor onder andere leasemaatschappijen, dienstverleners en e-commercebedrijven. 

Xavier Laoureux, medeoprichter van Fintensy, licht toe: “We staan aan het begin van de uitrol van openbankingdiensten in Europa, een markt met een groot economisch potentieel. We zijn al in 2020 begonnen met de ontwikkeling van onze diensten op dit gebied en beschikken nu over voldoende gegevens om een effectieve classificatie van banktransacties en beoordeling van kredietrisico’s te bieden.” 

Author IT Topics

More posts by IT Topics